Godfried Bomans Orde Misverstanden Bomans-jaartelling Orde-archief Contact
Variaties Muziekstukken

Bill Clifford

CD's

Nieuws Reacties COMlab

BOMANS OP CD

De Werkgroep Bomans van de Stichting COM reisde rond de eeuwwisseling door het land met een Bomans-lezing door Hero Wouters, waarin de teruggevonden muziek van Godfried ten gehore werd gebracht.

Om het feit te vieren dat deze multikunstenaar het jaar 2000 ruimschoots gehaald had volgde een feestelijke theatrale afsluiting van deze lezing-cyclus in het kader van de concertserie "Overbodige Zondagmiddagen", met daarin naast de muziek van Bomans een aantal interessante muzikale commentaren.. Zo werd er door de COMponisten Cees Hiep, Louis Levelt, Joke Kegel en Hero Wouters een poging gewaagd diens voor zover men toen kon nagaan “unvollendete” “Lentelied” te voltooien.

Dit “Lentelied” verscheen voor het eerst in manuscript onder de titel “Lentegedicht” gedateerd 22 april 1945 (Werken III - 819). Het werd samen met “De Ooievaar” opgenomen met zang van Erna Spoorenberg en met de componist zelf aan de piano. Deze liederen leken samen met de 78-toerenplaat verloren te zijn gegaan, maar de opnamen doken in 2000 gelukkig weer op dankzij de dubbel-cd
“Erna Spoorenberg - Legendary Voices”, Decca 466 985-2.

Op 23 januari 87 nB vonden historische opnamen plaats van het concert dat tevens de officiële oprichting van de GBO bleek te zijn. De muziek werd uitgebracht op de cd

Overbodige Zondagmiddag 10: De Godfried Bomans Orde (COM Records 18)

Godfried Bomans: Proloogzang - Ach Coba - Frühlingslied - Geburts-Ode - Ik ken een klein, klein Eden - Salve, Regina
Cees Hiep: Opus 141
Bianca Holst: Bequiem
Joke Kegel: Na de troebelen der Duitse bezetting: Lentegedicht
Allard Krijger: Bo...Bo...Bo...Bomans
Louis Levelt: Het 37ste Avontuur van Tante Pollewop - Lentegedicht
Bart Terlaak: Le Beau Mens
Hero Wouters: Gods Lentetijd - De Bomans-Variaties - Dat is Muziek

Luister hier naar het Salve, Regina uit 1934
U kunt deze cd bij ons aanschaffen tegen de kostprijs van 20 euro.
BESTEL CD

De enige andere muziek die ooit van Bomans op plaat is verschenen werd uitgebracht in 1963 als premieplaat van de Commissie Collectieve Grammofoonplaten Campagne onder de titel "Sonneveld + Bomans". Godfried speelt hierop zijn compositie "Abendglühen, 4 motieven uit de 76ste Symphonie". De opname verscheen later op de LP "Verhalen door Godfried Bomans", Philips Stereo 6440 083 (ook mono afspeelbaar).

Bomans is zelf te horen op drie cd's die op dit ogenblik in de handel zijn: Bomans met een glimlach (2 cd's, EMI 2000), Kopstukken (2 cd's, EMI 1996), en Bomans & Bomans (box 6 cd's, RVU 2002).

Godfried Bomans Orde Misverstanden Bomans-jaartelling Orde-archief Contact
Variaties Muziekstukken

Bill Clifford

CD's

Nieuws Reacties COMlab